This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Saluta venirea primaverii

Saluta venirea primaverii

            Sosirea primaverii este asociata, in tara noastra, cu mai multe traditii si obiceiuri care nu s-au pierdut nici pana in zilele noastre. Dintre acestea, cel mai semnificativ si plin de simbolistica este sa oferi un martisor cu snur rosu si alb – un simbol al renasterii naturii.

 

 

            Martisorul – simbolul drag al primaverii

            Un mic obiect de podoaba legat de un snur impletit dintr-un fir alb si unul rosu, Martisorul are o seminificatie duala, acesta trimite la ideea de viata si moarte, renastere, respectiv iarna – primavara, marcand astfel trecerea anotimpurilor si renasterea naturii.

            Rosul este dragostea pentru frumos, iar albul face trimitere la gingasul ghiocel, prima floare a primaverii.

            Povestea ne duce cu gandul la Soarele care a coborat pe Pamant si care a luat chipul unui tanar chipes pentru a participa la hora satului. Vazand acestea, Zmeul l-a rapit si l-a inchis intr-o temnita, aducand mare suferinta naturii. Pasarile nu au mai cantat, apele nu si-au mai urmat cursul, nici rasetele copiilor nu se mai auzeau. Totul era incremenit, pana cand un tanar voinic si curajos se incumeta sa-l infrunte pe Zmeu. Calatoria initiatica a voinicului a durat trei anotimpuri, vara, toamna si iarna. Spre sfarsitul iernii, tanarul da de castelul Zmeului unde era intemnitat Soarele si il elibereaza. Tanarul salvator a murit si sangele lui a curs pe zapada de un alb pur. Soarele se reaseaza pe bolta cereasca si a vestit venirea primaverii – motiv de bucurie si incantare pentru pamantenii pana atunci incremeniti. De atunci si pana in zilele noastre tinerii impletesc un fir alb si unul rosu, oferindu-l fetelor iubite sau celor apropiati.

 

            „Bratara 365”

            Inedit conceptul, nu? Hai sa-ti spunem mai multe.

            In perioada 15 februarie – 05 martie, Samara iti aduce in atentie cea mai buna idee de a oferi persoanelor dragi o bratara cu totul si cu totul speciala, care poate fi purtata in fiecare zi a unui an. Colectia „Martisor” de la Samara contine obiecte de podoaba realizate din argint masiv 925% placate cu aur de 24 de karate.

            Iti sugeram bratara ce are codul morse „Fericire”, realizata din margele Miyuki, margele de argint 925% si un snur de matase. Sau bratara cod morse „Carpe Diem”, realizata din ceramica si placata cu aur de 24 de karate. De asemenea, puteti avea in vedere si bratarile „Iubire” si „Family” , realizate din argint masiv si placate cu aur de 24 de karate.

            Mai multe modele puteti vedea aici: https://www.samarajewelry.ro/collections/morsisor.

Felicitari! Ai transport gratuit Mai adauga produse in valoare de 200 lei pentru transport gratuit.
Produse indisponibile